Specificaties
Breedte: 44
Collectie: Rey
Designer: Bruno Rey for Dietiker
Diepte: 49
Hoogte: 80

Onderhoud

HAY heeft een mooie collectie tuinmeubelen. Qua onderhoud is er niet veel nodig, maar kijk uit met agressieve onderhoudsmiddelen. Deze kunnen de coating van het metaal namelijk aantasten. Maak uw metalen tuinmeubels eenmaal per jaar schoon met lauw water en een zachte borstel. Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch kleine plekjes roest ontstaan door oxidatie van buitenaf. Je kunt voorkomen dat deze ijzerdeeltjes aanhechten door de meubels regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van uw meubels bewaard blijft. Spuit eerst resten van zand en stof van het staal en behandel daarna het buitenmeubel met een middel om roest te voorkomen.
HAY Rey chair
HAY en Dietiker hebben de Rey Chair opnieuw uitgebracht, gebaseerd op de oorspronkelijke Rey collectie ontworpen door Bruno Rey in 1971. De stoel heeft afgeronde randen en een gebogen rugleuning en was de eerste stoel met een unieke, schroefloze verbinding tussen hout en metaal die is gepatenteerd door Dietiker. Hierdoor is de stoel een van de succesvolste Zwitserse stoelen ooit geworden. De stoel is sterk, stevig en stapelbaar, waardoor hij geschikt is voor gebruik in veel verschillende soorten huishoudens, openbare ruimtes of kantoren. Om te voldoen aan de eisen van deze tijd is de stoel aangepast in nieuwe afmetingen en materialen. De stoel is gemaakt van massief hout en verkrijgbaar in de oude en nieuwe kleuren en met gestoffeerde zittingen die door HAY zijn geselecteerd.

Bruno Rey for Dietiker

Bruno Rey for Dietiker Bruno Rey is een Zwitserse ontwerper, geboren in 1933 in Brugg. Na een stage als meubelmaker ging hij naar de Zurich School of Applied Arts waar hij lessen volgde bij de grote ontwerper Willy Guhl. In 1968 opende hij zijn eigen studio. Daar ontwierp hij de beroemde, innovatieve stoel die in 1971 massaal werd geproduceerd bij Dietiker in Stein am Rheim. Deze stoel heette oorspronkelijk 3300 maar is...
Read more
HAY Rey chair
Rey stoel

€ 549,00