Specificaties
Breedte: 49.5
Breedte: 49,5
Collectie: Crate
Collection: Crate
Designer: Gerrit Rietveld
Diepte: 49,5
Diepte: 49.5
Hoogte: 45
Hoogte: 45
Kleurnaam: White
Length: 0
Materiaal: Pinewood

Care & Maintenance

HAY heeft een mooie collectie tuinmeubelen. Qua onderhoud is er niet veel nodig, maar kijk uit met agressieve onderhoudsmiddelen. Deze kunnen de coating van het metaal namelijk aantasten. Maak uw metalen tuinmeubels eenmaal per jaar schoon met lauw water en een zachte borstel. Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch kleine plekjes roest ontstaan door oxidatie van buitenaf. Je kunt voorkomen dat deze ijzerdeeltjes aanhechten door de meubels regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van uw meubels bewaard blijft. Spuit eerst resten van zand en stof van het staal en behandel daarna het buitenmeubel met een middel om roest te voorkomen.
HAY Crate family
Het oorspronkelijke ontwerp van deze serie is gemaakt door de Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld in 1934. Deze Crate collectie is opnieuw gelanceerd in een samenwerking met Rietveld Originals x HAY. Alle items uit deze serie zijn gemaakt van massief grenen met een lakafwerking op waterbasis en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het ontwerp is zeer ruimtelijk vormgegeven en bied comfort zonder extra ruimte in te nemen. Voor extra zitcomfort zijn er ook bijpassende zitkussens ontworpen bij deze serie.

Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld Gerrit Rietveld was een Nederlandse meubelontwerper en architect die vooral bekend is om zijn bijdragen aan de De Stijl-kunstbeweging. Geboren in 1888 in Utrecht, begon Rietveld zijn carrière als meubelmaker en ging later architectuur studeren. Rietveld's ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van eenvoudige vormen, primaire kleuren en rechte lijnen. De ambitie van Rietveld om moderne, function...
Read more
HAY Crate family
Crate lage tafel white

€ 249,00