Specificaties
Breedte: 49.5
Breedte: 49,5
Collectie: Crate
Collection: Crate
Designer: Gerrit Rietveld
Diepte: 49,5
Diepte: 49.5
Hoogte: 45
Hoogte: 45
Kleurnaam: Natural
Length: 0
Materiaal: Pinewood

Onderhoud

HAY heeft een mooie collectie tuinmeubelen. Qua onderhoud is er niet veel nodig, maar kijk uit met agressieve onderhoudsmiddelen. Deze kunnen de coating van het metaal namelijk aantasten. Maak uw metalen tuinmeubels eenmaal per jaar schoon met lauw water en een zachte borstel. Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch kleine plekjes roest ontstaan door oxidatie van buitenaf. Je kunt voorkomen dat deze ijzerdeeltjes aanhechten door de meubels regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van uw meubels bewaard blijft. Spuit eerst resten van zand en stof van het staal en behandel daarna het buitenmeubel met een middel om roest te voorkomen.
HAY Crate family
De Crate Collection, oorspronkelijk ontworpen door de Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld in 1934, heeft onlangs een herlancering ondergaan in samenwerking met Rietveld Originals en HAY. De Crate Low Table is gemaakt met behoud van het oorspronkelijke ontwerp, waarbij dezelfde nauwkeurig uitgebalanceerde verhoudingen en transparante constructie zijn toegepast om de productiekosten te minimaliseren en het montageproces te optimaliseren. Met een vierkant tafelblad en diagonale constructie in het midden weerspiegelt de eenvoud en ruimtelijke vormgeving van de tafel de architectonische stijl van de ontwerper, waarbij functionaliteit en comfort worden geboden zonder te veel ruimte in te nemen. De Crate Low Table is ontworpen om buiten te gebruiken en is vervaardigd uit massief grenen met een watergedragen gelakte afwerking in diverse kleuropties.

Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld Gerrit Rietveld was een Nederlandse meubelontwerper en architect die vooral bekend is om zijn bijdragen aan de De Stijl-kunstbeweging. Geboren in 1888 in Utrecht, begon Rietveld zijn carrière als meubelmaker en ging later architectuur studeren. Rietveld's ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van eenvoudige vormen, primaire kleuren en rechte lijnen. De ambitie van Rietveld om moderne, function...
Read more
HAY Crate family
Crate lage tafel natural

€ 249,00