Specificaties
Breedte: 57.5
Breedte: 57,5
Collectie: Crate
Collection: Crate
Designer: Gerrit Rietveld
Diepte: 64
Diepte: 64
Hoogte: 81
Hoogte: 81
Kleurnaam: Red
Length: 0
Materiaal: Pinewood

Care & Maintenance

HAY heeft een mooie collectie tuinmeubelen. Qua onderhoud is er niet veel nodig, maar kijk uit met agressieve onderhoudsmiddelen. Deze kunnen de coating van het metaal namelijk aantasten. Maak uw metalen tuinmeubels eenmaal per jaar schoon met lauw water en een zachte borstel. Hoewel roestvrij stalen meubels niet kunnen roesten, kunnen er toch kleine plekjes roest ontstaan door oxidatie van buitenaf. Je kunt voorkomen dat deze ijzerdeeltjes aanhechten door de meubels regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor als onderhoudsmiddel een speciale cleaner waarmee de kleur van uw meubels bewaard blijft. Spuit eerst resten van zand en stof van het staal en behandel daarna het buitenmeubel met een middel om roest te voorkomen.
HAY Crate family
De Crate Collection, oorspronkelijk ontworpen door de Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld in 1934, heeft onlangs een herlancering ondergaan in samenwerking met Rietveld Originals en HAY. De nieuwe versie van de Crate Dining Chair blijft trouw aan het originele ontwerp met nauwkeurig uitgebalanceerde verhoudingen en transparante constructie om de productiekosten te verlagen en het assemblageproces te optimaliseren. De stoel heeft een hogere zitting, waardoor deze comfortabel onder een eettafel past, een schuine rugleuning en ondersteunende armleuningen, wat functionaliteit en comfort biedt zonder veel ruimte in beslag te nemen. De Crate Dining Chair is gemaakt van massief grenenhout met een watergedragen gelakte afwerking in verschillende kleuren. De stoel is voor buitengebruik en kan worden aangevuld met optionele zitkussens in verschillende textielsoorten voor extra comfort.

Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld Gerrit Rietveld was een Nederlandse meubelontwerper en architect die vooral bekend is om zijn bijdragen aan de De Stijl-kunstbeweging. Geboren in 1888 in Utrecht, begon Rietveld zijn carrière als meubelmaker en ging later architectuur studeren. Rietveld's ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van eenvoudige vormen, primaire kleuren en rechte lijnen. De ambitie van Rietveld om moderne, function...
Read more
HAY Crate dining chair family
Crate eetkamerstoel iron red

€ 295,00