Het kiezen van een eettafel kan een lastige keuze zijn. Ga je voor een ronde
of een rechthoekige variant? De vorm van een tafel kan de ruimte bepalen.
Wij geven je tips om de juiste eettafel te kiezen.

Van 1 t/m 31 oktober 2021 krijg je 20% korting op alle eettafels en stoelen.

HAY eettafel pyramid

Bepaal de ruimte

Sta je op het punt om een eettafel te kopen? Bedenk eerst in wat voor ruimte de tafel komt te staan en hoeveel mensen jij minimaal aan de eettafel wilt hebben. Bepaal hierbij of er voldoende ruimte is voor jouw minimale aantal personen aan tafel. Reken hier ook de ruimte van de eettafelsstoelen bij. Kun je eenvoudig aan tafel zitten en naar achter schuiven? Kan er iemand nog achterlangs? Als je deze vragen hebt beantwoord is het tijd om te kijken naar de maten en vorm.

CPH 25 ronde tafel

Verschillende vormen 

De tafels bij HAY zijn er in verschillende vormen en maten. De meeste voorkomende vorm is een rechthoekige tafel. De CPH collectie en Pyramid tafels zijn geschikte tafels waar je met veel mensen aan kan zitten en eenvoudig in een ruimte past. De vorm is alleen minder speels, maar wel (meestal) praktisch in de ruimte. Een ronde tafel kan een speelse toevoeging zijn in de huiskamer. Vooral als je het combineert met rechthoekige elementen in huis. Let wel, een ronde eettafel neemt meer ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel.

HAY Triangle tafel

Afmetingen

Wil je een rechthoekige tafel? Bij HAY zijn er eettafels verkrijgbaar met een lengte vanaf 140 cm. De breedte van de tafels variëren tussen de 85 en 100 cm. Smalle eettafels zijn ideaal voor lange en smalle ruimtes. Wil je je eettafel ook nog als werkplek gebruiken en is er genoeg ruimte in de huiskamer? Dan zijn de tafels uit de CPH collectie of New Order serie de tafel die je perfect kan gebruiken om aan te dineren, na te tafelen én te werken.

HAY CPH 30 eettafel

CPH 30 Tafel

De CPH 30 tafel is dankzij de schuine tafelpoten en het karakteristiek tafelblad een opvallende verschijning in de ruimte. Deze tafel is onderdeel van de Copenhague collectie van designers Ronan en Erwan Bouroullec. Aan een rechthoekige eettafel schuif je eenvoudig extra stoelen aan als er meer gasten komen eten. 

HAY Triangle Tafel

Triangle Tafel

Twijfel je tussen een rechthoekige of ronde tafel? Kies dan voor de Triangle tafel. Designer Simon Jones werd gemotiveerd door de wens meer ruimte te creëren rondom een ronde en ovale tafel. De Triangle tafel heeft zijn naam te danken aan de driehoekvormige poten. Verkrijgbaar in gelakt, geoliekt en gezeept eiken.

CPH 25 ronde tafel

CPH 25 Ronde Tafel

Naast rechthoekige tafels, vind je bij HAY ook ronde eettafels. In de Copenhague collectie van de broers Bouroullec zijn er ook ronde tafels verkrijgbaar in een diameter van 140 cm. Ideaal voor 5 tot 6 personen.

HAY handleiding

Productinformatie

Ben je je handleiding kwijt? Geen zorgen. Alle handleidingen zijn te vinden op HAY.nl.

Alle handleidingen

HAY Walnut CPH tafel

Onderhoud tafels

Wil je zo lang mogelijk van de tafel genieten? Dan raden wij je aan om de HAY tafels goed te onderhouden. Gebruik voor het reinigen van de tafels alleen water en een doek. Bepaalde reinigers kunnen hout, metaal of linoleum juist beschadigen. Heb je een linoleum tafelblad? Linoleum is een natuurlijk product en heeft de juiste onderhoud nodig. Reinig regelmatig met Monel. De reiniger zorgt voor mindere aanhechting van het vuil en minder strepen in het blad. Meer informatie over het onderhoud van HAY items?

Lees meer 

petit standard

Eetkamerstoelen

De eettafel is pas compleet met stoelen. Naast de populaire About a Chair stoelen, vind je bij HAY ook onder anderen de Soft Edge, Neu 13 en Petit Standard serie. Deze eettafelstoelen hebben een stoer en simpel karakter en mengen zich makkelijk in welk interieur.

Alle stoelen

Eettafelstoelen met wieltjes

Een stoel met wieltjes is niet alleen handig als bureaustoel, maar ook ideaal te gebruiken als eettafelstoel. De AAC collectie heeft gestoffeerde kuipjes met zachte vulling die voorzien zijn van wieltjes. Zo verplaats je eenvoudig de stoel naar de zithoek voor extra zitplek.

Alle bureaustoelen